CactusWiZard ja sen elämä

Elämää, ja jotain lisukkeita.

II: Ihmisten analysoimisesta

leave a comment »

Taas asiapohjalta lähdetään liikenteeseen, kuten edellisessäkin postauksessa. Tosin tällä kertaa ihan toisesta aiheesta.

Mietiskelin tässä tunti sitten Facebookissa temperamenttisten ihmisten ennalta-arvaamattomuudesta seuraavanlaisesti:

Mä haluaisin tietää, mikä ihme saa temperamenttiset ihmiset vaikuttamaan niin ennalta-arvaamattomilta? Tarkoitan siis, jos temperamenttinen tyyppi suuttuu, miks siitä saa heti ekaks sellasen kuvan et se tulee ja vetää turpaan?

Taustalla ihan siis oikea asia, ei liittynyt tiettyyn henkilöön millään tavalla. Olen aivan varma, että tuota kyseistä asiaa on moni muukin miettinyt. Kuitenkin, mua moitittiin heti ensikättelyssä ihmis(t)en analysoimisesta, mikä siis ei pitänyt todellakaan paikkaansa. Tuo pohdinta kun ei liittynyt analysoimiseen mitenkään, halusin vain ilmaista erään mieltäni painaneen kysymyksen edes jossakin muodossa internetissä, että voisin keskustella asiasta samaa miettineiden ystävieni kanssa.

Sen jälkeen Twitterissä tuli eräältä ihmiseltä jota seuraan, pohtimisen arvoinen vastaus, ja siitä kiitos. Vastaus oli tämän tyyppinen:

En pitäisi sitä analysoimisena. Vastaukseksi ehdotan: tarkastelijan saattaa olla vaikea ennakoida temperamentin seur. ilmentymää.

Eli joku muukin oli samalla kannalla kuin minä, että kyseessä ei ollut ihmis(t)en analysoimisesta, vaan ihan puhdas pohdinta/mietintä tai mikä onkaan. Jos olisin analysoinut tiettyä ihmistä, olisin tarkentanut että millaisesta tapauksesta on kysymys ja mitä olen itse mieltä kyseisestä asiasta, ja kysynyt samalla muiden mielipidettä. Jokseenkin tarpeettomalta siis vaikuttanut kommentti jäi turhaan vaivaamaan. Ehkä saan selvennettyä tarkoitusperiäni ilman turhaa dramatiikkaa, ettei tarvitse turhaan miettiä, että miksi tää asia käännettiin täysin päivastaiseksi, kuin se oli tarkoitus.

Lopuksi, se on aika hassua miten helposti lopulta tuollaiset asiat mielletään ihmisten analysoimiseksi. Vaikka tarkoitus omalla kohdallani ei ollut analysoida temperamenttisiä ihmisiä, niin ehkä se ulkopuolisen silmin näytti siltä. Kuitenkin, kysymys on ollut ja on varmasti edelleen monen ihmisen mielessä, joiden kaveripiiristä löytyy temperamenttisia ihmisiä, joten tähän asiaan ei löydy vain yhtä vastausta, vaan vastaus vaihtelee sen mukaan, millaisessa tapauksessa kysymys tulee esille. Näin olen itse asian käsittänyt.

Written by Vesa-Valtteri

26.9.2011 klo 22:34

Jätä kommentti