CactusWiZard ja sen elämä

Elämää, ja jotain lisukkeita.

Helsingin Sanomien evoluutio

leave a comment »

Tänään tulin töissä kironneeksi (jo ties kuinka monennetta kertaa) Helsingin Sanomat alimpaan helvettiin. Ja miksi? Koska viikossa on tasan kaksi (2) päivää, jolloin voisin paljon mielummin jakaa vaikka Metroa ja Varttia Helsingin Rautatieasemalla, kuin Helsingin Sanomia. Nimittäin Perjantai ja Sunnuntai. Nyt varmaan mietit, että miksi? No, kerron syyn.

Koska, juuri noina kyseisinä päivinä ne on niin hemmetin PAKSUJA! Esimerkiksi Keski-Uusimaa on viikon jokaisena päivänä vähintään puolet ohuempi ku Hesari, tosin se onkin paikallislehti. Mietinpähän vaan, että minkä takia Perjantaisin pitää tulla HS Nyt, josta näkee etukäteen kaikki viikon tv-ohjelmat, keikat, teatteriesitykset ynnä muut vastaavat, koska ne löytää netistäkin. Ja miksi Sunnuntaihesarissa pitää olla niin paljon “asiaa”? Mulle riittää kotimaan ja ulkomaan uutiset, sarjakuvat, mielipideosasto ja tv-ohjelmat. Aika vänkä (ja ehkä pienellä kehittelyllä myös toteutuskelpoinen) idea olis sellanen lehti, jonka sisällön voi itse päättää sen mukaan mitä haluaa lukea, ettei sit esim. puolet lehdestä menis hukkaan.

Mutta nyt siihen itse asian ytimeen, eli Helsingin Sanomien evoluutioon:

Hesarilla on 7 kehitysvaihetta, jotka ovat seuraavanlaiset:

  1. Maanantai: Ei mitään uutisoitavaa… Vielä. (Lehti on ohuimmillaan)
  2. Tiistai: No nyt alkaa olemaan juttuakin, enköhän mä tästä liho.
  3. Keskiviikko: Asiaa on vaikka muille jakaa, mutta ei vieläkään tarpeeksi.
  4. Torstai: kts. ylempi
  5. Perjantai: Viikonloppu. Tiedonnälkäisille tulee kaveriksi vielä Nyt –liite.
  6. Lauantai: Ei Perjantaina tapahtunu mitään jännää…
  7. Sunnuntai: Nyt on mielipiteitä, kirjaroskaa, kuolleita, naimisiinmenneitä, vastasyntyneitä ja muuta turhaa roskaa. Paksuus vastaa viikon paikallislehtiä, eli toisinsanoen Sunnuntaihesari = koko viikko yhdessä paketissa.

Harmi, etten omista kunnon kameraa, että voisin tehdä vertailun. Ensimmäistä peittojakelua odotellessa… Kunhan se ei osu Perjantaille tai Sunnuntaille, niin kaikki on hyvin.

Ja toinen asia on nää pirun postiluukut… Kuka keksi laittaa ne PYSTYSUORAAN ja MILLOIN tämä tapahtui? Tosin, se on ihan sama onko se vaakasuorassa vai pystysuorassa, Keski-Uusimaa on aina yhtä v-mäinen laittaa siitä pirun luukusta sisään, ku se pitää ensin rullata kasaan ja sitte vasta laittaa…

Written by Vesa-Valtteri

30.10.2011 klo 09:29

Kategoria(t): Työhöpinää

Jätä kommentti